Lelőttek egy parlagi sast Túrkevénél

Sörétes puskával lelőttek egy parlagi sast Túrkeve határában. A madarat még februárban ölték meg, mostanra derült ki, hogy levadászták. A tettes három év szabadságvesztést is kaphat. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetkárosítás bűntett miatt tett feljelentést a rendőrségen - közölte Monoki Ákos, a szervezet tájegységvezetője.


A lelőtt parlagi sas (Fotó: Horváth Márton).

 

Mint elmondta, az után tettek feljelentést, hogy bebizonyosodott: az egymillió forint eszmei értékű állatot vadászfegyverrel pusztították el. A 2011-ben született madár többnapos tetemére a túrkevei vadásztársaság hivatásos vadőre bukkant rá még februárban. A nemzeti park a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársától kért szakvéleményt. Az állatorvos öt sörétszemet talált a madár testében.

Monoki Ákos hangsúlyozta: mivel fokozottan védett faj egyedéről van szó, természetkárosítás bűntettét követték el, ez az állat értékét meghaladó összegű pénzbírsággal, valamint három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. Magyarországon mintegy 130 pár parlagi sas él, Túrkeve térségében öt pár fészkel e nagy testű szárnyasokból.

 

Forrás: origo.hu

Air Jordan 3 Katrina White Cement Grey Black Fire Red 136064 116

Copyright 2003–2022. Budapest – imperialeagle.hu – All Rights Reserved