Webkamera

Broadcast live streaming video on Ustream

Broadcast live streaming video on Ustream

Broadcast live streaming video on Ustream

Live streaming video by Ustream

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Természetfilm.hu Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság együttműködésében elő webkamerás közvetítést indult a parlagi sasok életének megfigyelésére.

A nyári, költési időszakban élőben követhetjük egy parlagi sas fészekben történteket. Ősztől tavaszig a kamerák egy közeli etetőhelyről közvetítenek.

Az etetés célja a madarak biztonságos táplálékkal való ellátása, biztonságos területhez kötése és a színes gyűrűs jelölések azonosítása.

A HELICON LIFE+ program céljai közt szerepel a sasokkal kapcsolatos tévhitek eloszlatása és a nagyközönség megismertetése ezzel a nagyszerű ragadozómadárral. Az élő közvetítés nem csak az érdeklődő laikusok hanem a biológusok és természetvédelmi szakemberek számára is felbecsülhetetlen értékű információforrást jelent. Soha nem látott részletekkel szolgálhat a táplálkozási szokásokról és a fiókanevelésről. Egy esetleges vészhelyzetben pedig a lehető leggyorsabb reakciót biztosíthatja. Az MME nyilvántartása szerint 2000 óta 176 sas esett mérgezés, lelövés vagy fészekpusztítás áldozatául!

A HELICON LIFE+ program munkatársai köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik hozzájárultak a világon egyedülálló közvetítés létrejöttéhez:

Magyar Csaba és Kuti Géza (MediaBay), Szládek Gergely és Szládek István ((Abwind.hu), Deim László, Nehézi László, Both Gergő és Schwarz Gábor (Ustream), Németh László, valamint György Imre .

Ha kíváncsi a fiókákkal vagy a projekttel kapcsolatos aktualitásokra látogasson el a project Facebook oldalára is!

Nike Shox Deliver

Copyright 2003–2024. Budapest – imperialeagle.hu – All Rights Reserved