Kétszázan voltunk a II. Sas Napon

A hagyományosan január második hétvégéjén rendezett Országos Sasszinkron központi rendezvényhelyszíne idén is a jászsági Sasközpont volt.

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal elindított nyílt napon, a II. Sas Nap keretében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai új akciókkal is várták az érdeklődőket. Ezek között a legizgalmasabb minden bizonnyal a sasfigyelő túra volt, amin lovas kocsival és gyalogosan is részt lehetett venni. Azok, akik bevállalták valamelyik túrát, több ragadozómadár-faj képviselője mellett sast, sőt, sasokat is láthattak.

Természetesen azok sem unatkoztak, akik a Sasközpontban töltöttek el néhány órát vagy itt várták ki a következő lovaskocsi-túrát. Az odúkészítés és játszóház mellett ragadozómadár-gyűrűzésben is részük volt - nem csak mentett madarakat engedtünk el, de vadon élő egerészölyvet i befogtunk a Sasközponttól alig száz méterre kihelyezett háló segítségével. A gyerekek örömmel vették birtokba és tesztelték, hogy "mit bír" a Nádland Kft. által a Sasközpont számára felajánlott myNest játszótéri csúszda kalandtorony és fotós les kombó.


Minden kedves vendégünknek és a Sasszinkron felmérőinek is szeretnénk megköszönni a
részvételt! (Fotók: Bodnár Katalin)

Rövid videóbeszámoló a II. Sas Napról (Felvétel: Leskó Ádám)

Dr. Horváth Márton, a HELICON parlagisas-védelmi LIFE+ projekt vezetője beszél a hazai
sasállományról (Videó: Lukács József - myNest a természetfotós játszótér).

A XIII. Országos Sasszinkron eredményeit az adatok összesítését követően előre láthatón a jövő hét elején, január 25-én tudjuk közzétenni.

 

Orbán Zoltán

 

jordan shoes for sale outlet size

Copyright 2003–2024. Budapest – imperialeagle.hu – All Rights Reserved