Jászság fenntartási terv

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 2012-ben indította el ”A parlagi sas védelme Magyarországon” (LIFE10NAT/HU/019) c. projektjét, amelynek keretében természetvédelmi szakértőket bízott meg a jászsági Natura 2000 területek közé tartozó Jászság Különleges Madárvédelmi Terület (HUHN10005) Natura 2000 fenntartási tervének kidolgozásával.

A projekt keretében a szakértő tervezők a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság témafelelősének részvételével a terület természeti értékeit és területhasználatát bemutató tanulmányokat készítettek, majd az érintettekkel előzetesen konzultálva megfogalmazták a természetvédelmi célokat és a fenntartási javaslatokat. E munka eredményeként készült el a Jászság Különleges Madárvédelmi Terület Natura 2000 fenntartási tervének első változata is, amely elérhető innen.

A tervet egyeztető fórumon mutatják be a projekt munkatársai, amely fórum célja, hogy a Különleges Madárvédelmi Terület által érintett helyi és térségi szereplők a tervezőkkel való személyes találkozás során megvitathassák a tervet, és szabadon megfogalmazhassák észrevételeiket, véleményüket. Az egyeztetésen született ajánlásokat, változtatási javaslatokat az egyes szakterületek szempontjait összegezve a végleges fenntartási tervekbe átvezetjük. Ezáltal szeretnénk biztosítani, hogy a fenntartási terv a helyi érintettek körében ismertté és elfogadottá váljon.

A fórum helyszíne:

Jászjákóhalma, Béke Vadásztársaság vadászháza (Jászjákóhalma, Fő út 121.)

időpontja:

2013. május 10. (Péntek), 10.00 óra 

A meghívó .pdf formátumban letölthető innen.

Az itt közzétett dokumentummal kapcsolatos észrevételeket, véleményeket a projekt hivatalos honlapján található elérhetőségekre, e-mailben a terv összeállítójának (krall.attila@mme.hu) vagy postai úton (1121 Budapest, Költő u. 21.) is szívesen fogadjuk. 

jordan shoes for sale outlet sneakers

Copyright 2003–2022. Budapest – imperialeagle.hu – All Rights Reserved